Search Engine Optimization (SEO) se refera la procesul de obtinere a traficului liber direct din motoarele de cautare. Motoarele de cautare majore cum ar fi Google si Yahoo, afiseaza rezultatele cautarii in functie de continut, rank-ul paginilor web si de relevanta acestora pentru utilizator. SEO ar putea fi privit ca un plan de marketing al unei companii. Acesta se refera la modul in care consumatorii pot gasi cu usurinta produsele si serviciile prin intermediul motoarelor de cautare.
Mai jos puteti afla 9 sfaturi despre cum sa imbunatatiti rank-ul site-ului vostru in motorul de cautare
1. Trimiterea URL-urilor catre motorul de cautare
Trimiterea URL-ului catre motorul de cautare este un proces relativ simplu. Poti sa faci click pur si simplu pe „Submit URL” sau ” suggest a site” care pot fi gasite pe pagina principala a motoarelor de cautare. Daca nu, pur si simplu scrie pe Google „submit URL” si acceseaza primul link. In browser vei avea adresa urmatoare „https://www.google.com/webmasters/tools/submit-url?continue=/addurlCh”. Accesand pagina, ai posibilitatea trimiterii catre Google a URL-ului unei pagini sau al unui site nou creat.
2. Titluri atractive ale paginilor
Ademenirea de a da click se bazeaza adesea pe un titlu atractiv al paginii. Un titlu de pagina este afisat in bara de titluri a browser-ului si in lista rezultatelor afisate de motorul de cautare. Adunarea unui numar mare de click-uri din partea utilizatorilor poate fi realizata prin utilizara unui titlu sugestiv dar si atractiv pe de o parte, insotit de o descriere buna.
3. Keywords (cuvinte cheie)
Daca site-ul tau contine cuvantul „reclama” de 50 de ori iar paginile competitorilor tai contin cuvantul „reclama” doar de 20 de ori, si cuvantul tau apare si in meta tags si in titlul paginii, atunci pagina ta va fi clasata mult mai bine in motorul de cautare.
4. Continut relevant al paginilor
Suma cuvintelor pe o pagina, aranjamentul acestora si relevanta cu titlul poate imbunatatii rank-ul in motorul de cautare. Frecventa anumitor cuvinte de pe pagina indica probabilitatea ca motorul de cautare sa le claseze in rank de keywords pentru a afisa rezultatul cautat de utilizatori.
5. Consecventa denumirii imaginilor
Avand multe imagini pe o pagina nu imbunatatiti pozitia acesteia, dar daca numele imaginii este unul relevant, atunci ai toate sansele ca cineva care cauta o anumita imagine pe Google Image sa dea de site-ul tau iar in acest fel sansele sa maresti traficul au crescut.
6. Includerea tagurilor Meta
Tagurile Meta Keyword descriu continutul paginii, motorului de cautare. Folosirea cat mai multor cuvinte cheie posibile va ajuta la cresterea sanselor ca utilizatorii sa iti gaseasca site-ul bazat pe acel cuvant.
7. Utilizarea link-urilor
Utilizeaza link-uri cat mai multe dar relevante pe site. Link-uri catre alte site-uri si link-uri interne catre alte pagini ale propriului site, sunt foarte benefice. Site-ul va fi considerat mult mai valoros de catre motoarele de cautare deoarece este creata o legatura intre mai multe informatii, de preferat din aceeasi nisa.
8. Frecventa actualizarilor
Ar trebui sa actualizezi frecvent site-ul. Motoarele de cautare clasifica site-urile care sunt in curs sau care furnizeaza informatii actualizate. Actualizarea cat mai frecventa a site-ului / paginilor face ca rank-ul vostru sa creasca in rezultatele cautarii.
9. Optimizarea pentru dispozitivele mobile (tablete si telefoane)
Telefoanele sunt cel mai accesibil mod de a naviga pe internet de pretutindeni. Recent, acestea au un competitor direct „numit” tableta. Conteaza foarte mult sa ai un site optimizat pentru aceste doua dispozitive, mai exact pentru rezolutiile afisate pe ecranele acestora. Neglijand acest aspect, riscati sa pierdeti foarte multi posibili vizitatori. Nu toti au timp sa va acceseze site-ul de acasa, de pe un desktop sau laptop. Acestia in schimb, au posibilitatea sa viziteze site-ul in drum spre servici.
Ce tactici SEO folositi? Daca aveti o „reteta secreta”, o puteti impartasi cu noi.
bine ai venit…colega
bine te-am gasit :)
Salut Alex, succes la scris!
Salut Stefan, multumesc. Ma cam omoara timpul din cauza serviciului dar sper sa fac fata :)