Exista multe persoane care au prea mult timp liber. Un site pe platforma de WordPress poate fi vulnerabil atacurilor informatice deoarece scriptul este disponibil pentru orice persoana, Cum poti sa iti protejezi blogul?
1. Schimba contul de administrator
Majoritatea blogurilor au ca date de acces contul admin si o anumita parola. Schimbarea utilizatorului te poate ajuta sa iti securizezi blogul.
2. Actualizeaza pluginurile si blogul
De obicei actualizarile blogului dar si a plyginurilor rezolva anumite gauri de securitate si erori pe care scriptul le are. Faptul ca iti pastrezi blogul la ultima versiune este cea mai buna mutare.
3. Sterge fisierele de instalare
Sterge fisierul wp-admin/install.php
4. Foloseste o parola sigura
Nu folosi parole de genul 123456 sau numele tau. Daca cineva doreste sa iti sparga contul aceste parole probabilo ca vor fi primele incercate. Incearca sa folosesti o parola care sa contina litere mari dar si mici si caractere speciale.
5. Dezactiveaza accesul la fisierul wp-config.php
Pune in .htaccess urmatorul cod:
[code]
<Files wp-config.php>
order allow,deny
deny from all
</Files>
[/code]
6. Securizeaza folderul wp-admin/
In cazul in care folosesti tot timpul adminul site-ului de la un singur calculator atunci poti sa faci in asa fel incat wp-admin/ sa fie accesibil doar unui singur IP. Poti face asta daca faci un fisier .htaccess si pui urmatorul cod:
[code]
# my ip address only
order deny,allow
allow from adresatadeip
deny from all
[/code]
Voi ce alte metode folositi pentru a va proteja blogul?
Pentru o siguranta mai mare folosesc Login LockDown, Secure WordPress oferit de websitedefender.com si WordPress Firewall.