Un monitor este de fapt un televizor fără partea de recepție a semnalelor TV de antenă. Sunt tot felul de monitoare create pentru un anumit scop, cum ar fi unele difuzoare de supraveghere și control suplimentare, sau cele în circuitele închise de televiziune. De exemplu, acestea sunt folosite pe aeroporturi pentru a supraveghea diverse zone îndepărtate și de aceea nu e nevoie să recepteze sau să prelucreze semnale din rețeaua de TV. În asemenea cazuri semnalele video vin prin fir direct de la camerele de luat vederi din cadrul unui circuit închis.
Monitor se numeste si echipamentul periferic al calculatorului cu ajutorul căruia se afișează informațiile și se realizează complementar cu tastatura comanda și comunicarea între utilizator și calculator. În acest caz monitorul este considerat o interfață grafică a utilizatorului.
Interesant este ca pe la inceputuri monitoare puteau afișa doar informația de tip text și doar în 2 culori (verde, roșu sau galben pe fond negru, precum și negru pe fond gri sau alb), spre deosebire de cele actuale care pot afișa imagini mișcătoare cu milioane de tonuri de culori.
Monitoarele LCD de exemplu, sunt foarte atragatoare, si probabil cel mai important detaliu, ocupa putin spatiu. Foarte compact și ușor, au un consum redus de putere, fără distorsiuni geometrice, rezistent chiar daca pare firav, prezintă pâlpâit foarte redus sau absent, în funcție de lumina de fundal.
Unii specialisti spun ca monitoarele LCD au un unghi de vizualizare limitat, sau ca prezintă o singură rezoluție nativă. Aspecte nesemnificative pentru cineva dornic de ceva nou. In concluzie pentru mine este un produs foarte avantajos.
interesant…dar sa raspunda si la intrebarea