In momentul de fata observ ca foarte multe site-uri bazate pe WordPress sunt sparte de hackeri priceputi. Cum de reusesc sa gaseasca vulnerabilitati la un sistem atat de raspandit?
Ei bine chiar acesta este raspunsul: fiind un sistem atat de raspandit acesta atrage o multime de hackeri care doresc sa gaseasca vulnerabilitati.
Ce poti face pentru a proteja site-ul tau WordPress?
Urmatoarele sfaturi te va ajuta sa iti tii in siguranta datele de pe WordPress:
- Actualizeaza ori de cate ori exista o versiune noua principala. Multe dintre noile versiuni contin si noi optiuni dar pe langa aceasta si repararea anumitor vulnerabilitati din sistem.
- Actualizeaza temele si pluginurile. Iti recomand personal sa actualizezi ori de cate ori este posibil si temele si pluginurile pe care le folosesti. Multe dintre problemele de vulnerabilitate sunt aduse de diferite pluginuri sau teme.
- Foloseste un utilizator cu drept de administrator doar cand e nevoie. Iti recomand sa faci un utilizator pentru editarea articolelor si unul de administrare a site-ului. Incearca sa folosesti acel utilizator de administrator doar cand e nevoie.
- Schimba utilizatorul standard admin in altceva.
- Foloseste tot timpul teme si pluginuri oficiale si nu copiate de pe nu stiu ce site.
- Foloseste anumite pluginuri ca iThemes Security, Wordfence sau altele pentru a incerca sa iti securizezi site-ul.
- Foloseste o parola puternica si nu numele prietenei:) sau catelului.
Pe mine personal aceste sfaturi m-au ajutat foarte mult.
Versiunea gratuita de la WordFence este suficient de buna pentru un site. Varianta premium iti ofera posibilitatea sa blochezi traficul din anumite tari si alte setari advanced. Pentru un site obisnuit e mai mult decat suficient. Daca totul este actualizat la zi si nu exista pluginuri piratate sau dubioase, site-ul este imposibil de spart.